Om oss

jostein tetayarn

Jostein Holmedahl, primus motor

Jostein Holmedahl
Pensjonert misjonær/lærer/småbruker, har arbeidet i forskjellige sammenhenger i Øst-Afrika siden 1969. Bor nå i Kenya i vinterhalvåret. Spesielt interessert i utviklingsarbeid på grasrotplan på landsbygda. Forsøker å finne markeder for produkter fra småskala husflid og kunst og støtte evnerik ungdom fra ressursfattige hjem med utdanning og etablering av bærekraftige leveveier.

Tetaprosjektgruppen består for øyeblikket av fem kvinner :

emma tetayarn

Emma, Gründer av Tetaprosjektet

Emma (30) vokste opp på en gård i skråningen på Mount Elgon, i en omsorgsfull kjernefamilie, fikk god skolegang og lærte å arbeide, fullførte videregårende, giftet seg med mannen som nå er rektor på kurssenteret, har tre barn i alderen. 3 – 13 år. Mens mannen gjennomførte et tre års universitets-studium, holdt hun liv i familien ved å dyrke grønnsaker og selge brukte klær. Er nå i gang med et deltidsstudium i data. Er grunderen i prosjektet, kreativ og arbeidssom. Selve grunnideen i prosjektet stammer fra Emma.

caro tetayarn

Caroline

Caroline (28) 8 søsken, far alkoholiker, mor kokke på et storkjøkken, har grunnskolen. Forelsket seg i en bygningsingeniør for 4-5 år siden, flyttet sammen, fikk ei datter, Liza, men så viste det seg at han hadde kone og familie fra før. Caro orket ikke å tenke på en framtid som kone nr to, så hun brøt med ham. Har en liten leilighet sammen med Marianna. Nå har Liza begynt i barnehage, og Caros store håp er at Tetaprosjektet kan fortsette slik at hun kan brødfø seg selv og Liza.

susan tetayarn

Susan

Susan (47) internflyktning fra Turkana, enke, 8 barn ,de fleste med alkoholproblemer, spredt for alle vinder, ingen kontakt.Hun  har bygd seg ei hytte  på et jordstykke som tilhører  en blind bror. Jobbet 7 år på et husflidsprosjekt der hun kardet og spant og farget ull og arbeidet med grasfletting, men firmaet gikk konkurs pga korrupsjon. Hennes erfaringer og ferdigheter har skapt grunnlaget for Tetas eksistens.

mariana tetayarn

Marianna

Marianna (32) foreldreløs internflyktning fra Baringo, kom til dette området på grunn av tørke og sult, sluttet etter 4. klasse i folkeskolen, bodde hos tilfeldige familier,men kom så i kontakt med lutherske misjonærer, hjalp henne til yrkesskoleutdanning med tekstilarbeid, har struma, skal opereres nå, gode muligheter for å bli frisk av det. Bor sammen med en venninne i en liten leilighet. Marianna er den man går til når man har problemer og trenger trøst og oppmuntring.

lucy tetayarn

Lucy

Lucy (49) foreldreløs, vokste opp hos fremmede, ingen skolegang, stiftet familie,  barna og mannen døde, internflyktning pga dødsfall og hunger. Kom hit  som enke i voksen alder, fikk arbeid som spinnerske på et husflidsprosjekt (det samme som der Susan var, de jobbet sammen). I denne tiden gikk hun på et voksenopplæringskurs og lærte å lese og skrive. Etter ti år gikk prosjektet konkurs pga korrupsjon. Susans og Lucys erfaringer og ferdigheter har skapt grunnlaget for Tetas eksistens. Dessuten er Lucy alltid blid og er en humørspreder i miljøet.

Prosjektet eies og har juridiske registreringer via den lutherske kirkens opplæringssenter i Kapenguria i Nord-Vest Kenya og gruppen benyttes i distriktets opplæringsarbeid når bispedømmets kvinner er inne på kurs. Forøvrig arbeider de på kontraktbasis og er sterkt avhengig av å få solgt produktene sine.

Det er stengt for kommentarer.